Thursday, July 26, 2018

Faktor Penyebab Tekanan Darah Tinggi Dan Testimoni Vivix Mengawal Tekanan Darah Tinggi

10:10 AM 0 Comments

Hai semua.

Tekanan Darah Tinggi? Rasa nya semua tahu kan. Dan mungkin ada dikalangan ahli keluarga kita yang mengalami masalah tekanan darah tinggi.

Secara umumnya, tekanan darah tinggi ini ialah gangguan pada pembuluh (saluran) arteri darah sehingga tekanannya meningkat melebihi batas normal. 

Faktor Penyebab Tekanan Darah Tinggi

1. Cara pemakanan yang tidak sihat
2. Usia yang makin meningkat
3. Kegemukkan yang menyebabkan saluran darah tersumbat
4. Stress dan kurang aktif


Testimoni Vivix Berjaya Mengawal Tekanan Darah



Alhamdulillah. Dulu sapa jangka abah boleh berjalan kembali. Kini dah 3 botol vivix abah consume.




Mama pernah try vivix dan kesan dia amat memuaskan. Dalam sebulan dah rasa kesan pengambilannya. 




Saya belikan sebotol vivix pada mummy masa tu..syukur bacaan tekanan darah dan kencing manis turun..kolesterol turun.




Sebelum berVivix, muram dan pendiam risaukan darah tinggi. Selepa berVivix aktif bergurau gembira dengan anak cucu dan suami.




Tekanan darah tinggi akhirnya pulih dengan vivix.

Vivix bukan ubat untuk menyebuhkan tetapi makanan tambahan yang membantu.

Korang yang ada darah tinggi atau ahli keluarga yang ada masalah darah tinggi boleh la cuba makan vivix. Insyaallah..ia membantu. Kita ikhtiar untuk kesihatan diri dan keluarga.

Sihat itu tiada gantinya.


Pengedar Shaklee Sibu, Sarawak
Syima

Fb : Hasyimah Jong
No.Tel (Whatsapp) : 013-5676802


Nak whatsapp syima boleh klik nombor telefon atas atau klik jak DISINI

Thank You.

Tuesday, July 24, 2018

Testimoni Vivix Untuk Kembali Bertenaga

4:38 PM 0 Comments
Hai semua.

Mungkin sebelum ni korang hanya dengar atau hanya tahu yang vivix ni untuk pesakit kronik sahaja. Tapi sebenarnya tak. Vivix juga merupakan sirah merah yang memberi tenaga kepada mereka yang mengamalkannya.

Dibawah ni ,merupakan testimoni berjaya vivix memberikan tenaga kepada mereka yang mengamalkannya.



Badan ringan dan kita aktif bergerak.



Mak mertua saya bagitau sekarang dah boleh pergi surau dengar ceramah sebab rasa lebih cergas dari sebelum ni.




Pulihkan stamina dan kurang demam, selsema dan batuk.




Dulu cepat letih, cepat penat, cepat pancit. Tapi kini LEBIH BERTENAGA.



Bila minum pagi vivix tu, sampai malam pun badan tak rasa letih.



Alhamdulillah. Dengan vivix semuanya boleh. Untuk kesihatan menyeluruh, syima cadangkan korang pilihlah vivix.

Vivix bukan ubat untuk menyebuh, tapi supplement yang membantu.




Pengedar Vivix Shaklee Sibu, Sawarak +6013-5676802

4:09 PM 0 Comments

Salam semua.

Hi..saya syima.

Saya merupakan pengedar shaklee di kawasan sibu,sarawak. Saya juga menyediakan khidmat COD seluruh kawasan sibu dan kawasan selangau. Korang yang mencari produk shaklee tu boleh hubungi syima.



Sekiranya korang berada diluar kawasan sibu atau kawasan selangau, saya juga menyediakan khidmat pos. Postage ke seluruh malaysia juga ya. Postage menggunakan Gdex, CityLink dan PosLaju.

Saya akan ajar cara pengambilan supplement yang betul buat korang yang membuat pembelian produk shaklee dengan saya. EKSLUSIF untuk korang saja..



Pengedar Shaklee Sibu
Syima

Fb : Hasyimah Jong
No.Tel : 013-5676802

Whatsapp syima untuk info pasal vitamin shaklee. Boleh klik jak kat no.tel atas tu.

Thank You.

Wednesday, July 18, 2018

Testimoni Vivix Sebagai Anti-Penuaan

4:44 PM 0 Comments

Hai semua.

Harini kita cerita pasal 'anti-penuaan'. Hahaha..logiknya semua kita tak nak nampak tua kan. Tak nak kelihatan diri lebih tua dari usia. Kalau syima pun syima tak nak..hehe..

Sebenarnya vivix shaklee ni banyak fungsinya.



Bawah ni antara testimoni vivix bertindak sebagai agen atau anti penuaan.


Selepas 3bulan mengamalkan vivix.


Selepas consume vivix, jeragat makin kurang.


Sebelum tidur wajib ambik vivix dulu..nak tahu khasiat vivix??..mmm..banyak sangat!!


Makan vivix semakin cantik. Bukti vivix anti-penuaan awet muda.


Sebelum ni kulit nampak kusam dan tona kulit tak sekata. After ambik vivix kulit nampak lebih bersih. Korang semua wajib cuba tau!


Kak ambik tak sampai sebulan. Kak ambik vitamin c, vivix dan baru start collagen.


Selain mengawal pemakanan, saya turut mengamalkan minuman kesihatan iaitu Vivix Shaklee.

Awet muda tu harus. Hehe..jaga pemakanan tu juga penting untuk awet muda. Ditambah lagi dengan vivix shaklee ni makin muda la. Sapa tak nak nampak muda kan..hehe..lagi-lagi kita perempuan ni. Tak dapat dipisahkan dengan kecantikkan..

Mesti Cantik.

Harus Cantik.

Kekalkan awet muda.

Makin Yakin.

Awet Muda Dengan Vivix Shaklee.

Vivix Anti Penuaan


Cantik bersama,
Syima.


Pengedar Shaklee Sibu, Sarawak.





Tuesday, July 17, 2018

Testimoni Vivix Untuk Pesakit Vertigo

4:58 PM 0 Comments

Hai semua.

Kali ni syima nak kongsikan dengan korang testimoni berjaya pesakit vertigo yang amalkan Vivix Shaklee untuk sembuh. Sebelum tu, syima nak terangkan sedikit apa itu vertigo?

Mungkin ada dikalangan kita dah kali pertama mendengar penyakit vertigo ni.

Mereka yang terkena vertigo ni akan merasa sakit kepala yang sangat sakit, kepala rasa berpusing-pusing. Nak berdiri pun kurang stabil. 

Dibawah ni antara testimoni berjaya Vivix Shaklee untuk melawan sakit vertigo.




Sejak amalkan vivix, vertigo suami dah makin ok.Takde dah rasa pening-pening melayang tu.



Suami yang mengalami vertigo sehingga menganggu saraf pendengaran kembali sihat dengan vivix.


Alhamdulillah lepas 3botol vivix mak dah sembuh dari vertigo.


Mak saya vertigo, dah macam2..pergi sensei,homeopathy, hospital masih tak settle. Scan doc cakap macam ada clot kat otak, dah set appointment untuk operate..tapi tak sempat sebab dah bagi vivix..alhamdulillah dah ok.


Kebas-kebas tangan mak pun dah kurang..Alhamdulillah.


Makan vivix..memang pulih..insyaallah.

Ni la antara testimoni berjaya mereka yang pulih dari vertigo dengan mengamalkan vivix shaklee. Kita usaha, untuk kesihatan diri jugak kan. 

Sihat itu mahal.

Sayang,
Syima.

Pengedar Shaklee Sibu, Sarawak.


Monday, July 16, 2018

Testimoni Vivix Untuk Pesakit Kencing Manis / Diabetes

3:18 PM 0 Comments
Salam semua.

Seperti yang kita sendiri tahu dan sedar yang penyakit kencing manis ni memang sukar untuk sembuh sepenuhnya. Tapi tu tak bermakna kita biarkan sahaja penyakit kita tu berlarutan tanpa ada usaha untuk mengawal ia terus menjadi makin teruk.

Ramai yang bertanya kepada syima, betul ke vivix ni dapat membantu pesakit kencing manis/diabetes?

Mari kita tengok apa kata mereka yang mengambil atau mengalamkan vivix untuk penyakit kencing manis. 


Testimoni Berjaya Vivix Untuk Pesakit Kencing Manis



Merupakan penghidap diabetes/kencing manis sejak 14 tahun yang lalu. Mengambil Vivix Shaklee selama 7 bulan secara konsisten dari kadar bacaan gula 15.5 turun kepada 4.8 dan beliau telah bebas dari diabetes/kencing manis.




Mulanya bacaan gula dalam darah ayah tinggi dan badan ayah mudah letih. Setelah try amalkan vivix, bacaan gula (kencing manis) ayang turun dan dia merasakan badan lebih bertenaga.




Dari 14.5 turun 7.5 selepas minum vivix tak henti for 1 month (1 teaspoon every morning). 




Ayah saya hampir 20 tahun penghidap kencing manis. Selepas cosume Vivix, bacaan gula dalam darah kembali normal dan tak perlu buat dialisis lagi. Doktor macam tak percaya yang rekod kesihatan ayah seperti orang normal tanda masalah diabetes.




Lepas ambik Vivix, bapak mertua saya dah tak cucuk insulin lagi dan katanya badan lebih bertenaga.





Suntikan insulin pun doktor dah stop. Follow up hospital pun 3 bulan sekali.




Alhamdulillah, lepas makan vivix bacaan gula turun dan tak ada batuk-batuk lagi.


Inilah hasil perkongsian dari penghidap kencing manis selepas ambik vivix untuk kencing manis.

Apalah sangat kan, kalau nak dibandingkan dengan kos perubatan sekarang ni dengan vivix sebotol. 

Kesihatan tiada nilainya dan ia bukannya dapat ditukar ganti.

KIta usaha atasi masalah kencing manis. Kurangkan bacaan gula dalam darah. Ikhtiar apa sahaja untuk kesihatan kita.

Yang menyayangi,
Syima.

Pengedar Vivix Shaklee Sibu, Sarawak






Sunday, July 15, 2018

Melancong Percuma Bersama Shaklee

10:37 AM 0 Comments

Menyelam sambil minum air. Dapat kah?..logiknya memang la tak dapatkan..hehe..ni la dia dinamakan peribahasa.

Berkat usaha keras ni la yang membawa kita kepada tawaran ke 3 yang hebat shaklee tawarkan. Convention Trip Bonus. Tiap tahun kot..tak kan tak nak join kan.

Nak pergi melancong dengan shaklee pun kena cukup syarat juga. Hahaha..semua nak syarat kan. Laa..nak jadi pengedar shaklee pun syaratnya daftar ahli shaklee dulu kan..hehe..gitu juga nak la benda free ni. Melancong bukan dalam negara ni..luar negara lagi tu.

Trip yang shaklee tawarkan tahun 2018





Nahh...tiket ke luar negara tu. Semua shaklee tanggung ni. Duit poket shaklee ada bagi, nak lebih bekal duit sendiri..hihi..Ni la trip yang pengedar shaklee akan pergi 2018 ni.

Laa..saya baru jak baca entry ni. Mana sempat nak kejar trip 2018.

Tak mengapa sayang..tahun depan 2019 ada lagi. Boleh cuba lagi dapatkan trip 2019 tu.


gambar trip ke Orlando (US) 2016


gambar trip ke Jepun 2017

Best kan??..hehe..

Cash Bonus dah dapat. Car Bonus pun dah dapat. Ni Convention Trip pun dapat juga. Beruntung sangat kan. Semua ni berkat usaha masing-masing. Target masing-masing nak sampai kat mana. 





Whatsapp syima klik disini


#TribeBloggerStargazer